måndag 22 december 2014

Projektpyssel...

Knappt 1 år och 4 månader senare så är motorn tillbaka från renoverarn. Hämtade den sent igår i Huddingetrakten, där den var nyss hemkommen från Åland. Kul som tusan trots att det faktiskt är en hel del jobb kvar men kolla bilderna så får ni se :-)


Mäktig pjäs det här. En 3,2 liters B-Fordsmotor från 1935-39...?.  

 Insuget har jag visat förr men inte såhär. Fuggarna kommer att skymma sikten hyfsat åt höger så förhoppningsvis finns det inget vettigt att kolla på åt det hållet, haha...

 På den här sidan kommer ju både startmotor och generator. Det stora hålet mitt på blocket är kylvattnets väg in i blocket så det lär bli en del grejer här...

 Den matta Alu-kåpan har jag ingen historik på men den är där pga av Frontenacdrivningen som ska sitta utmed sidan. Själva utsticket på kåpan döljer ett drev som driver vattenpumpen och magneten. Passformen är lite si o så men det går att lösa.

Det som är extra kul med motorn är en del udda detaljer som följde med. Kolla bilderna :-)

Ansen-kåpan är felgjuten. Har ingen förklaringen till varför men texten ska INTE vara upponer. Har försökt luska reda på varför men inte fått nått svar förutom, tja, det ser ju kul ut och lär rendera en del frågor och huvudbry :-)

 Ser ni den lilla romben? Det betyder att det är ett såkallat Diamond-block och enklast är att läsa här:

Så, tomten finns, jag HAR varit snäll och ska försöka göra mer gott. Blir väl lite småpyssel innan jul men GOD JUL till alla.

3 kommentarer:

  1. Det var inget dåligt paket tomten kom med till dig. Du måste ha varit snäll du.

    SvaraRadera
  2. Faan va kul!!!!111one
    /bop

    SvaraRadera