lördag 20 februari 2016

Pysseldags...


Då veckan varit skönt körig så har det inte blivit mycket gjort på bilen så idag var det läge för en heldag. Moddade om de båda länkagefästena jag gjort till gaseriet. Kapade isär de helt och vred foten ett kvartvarv. Svetsade ihop det, slipade för att sedan borra ett litet hål för att lätt kunna droppa i lite olja. Det är även i samma hål som grus o damm kan orsaka ett skapligt fullgas-häng så det blir ett äventyr, haha.

 Nästa delprojekt var en batterilåda. Ett alternativ jag seriöst övervägde var att tillverka en i bakelit men kände att jag inte behövde krångla till det också...
Well, en bottenplåt kapades till och lätthålsborrades. Ett dito trälock frästes fram och kikar ni ordentligt så ser ni att det är nerfräst en hel del och det gjordes på frihand. Skaplig simultanförmåga va ,-)

 Lite kopparnitar bankades dit, 5 st på varje plåtremsa och kanten runt gjorde jag en kopparskonades..

 Här ser ni undersidan och nitarna skapligt. Tror detta ska hålla bra. Slipade rent där plåtremsans hörn täckte kylhålen... Kopparskoningen var ett jäkla pyssel att få dit men skam den som ger sig. Den ska förresten nitas fast vad det lider..

Snart klar. Ska klura ut några gångjärn och även en fiffig låsanordning för trälocket. Funderar även på att klä in batteriet i åldrat läder och ev ha läderremmar som "gångjärn" och låsanordning men det måste jag klura på en stund...

Har tänkt att detta ska hissas upp o monteras under/bakom instrumentbrädan för där finns det faktiskt mest plats men kanske dumt att dölja det...?


2 kommentarer:

  1. Som vanligt när man läser din blogg slås man av din skaparglädje o uppfinningsrikedom!! Stående ovationer! /Devil

    SvaraRadera