lördag 21 juni 2014

Projektpyssel...

Well, när midsommardagen började så var det meckardags. Har gått o grunnat på att sitthöjden är för låg så det vara bara att ta tag i't. Letade rätt på en tumstock o syftade ordentligt. Hmm, om sitthöjden blir 40mm högre så kan det lira. Kolla in bilderna...
Så här såg det ut när jag började...

 Ruskade liv i vinkelslipen så var fästena raskt bortkapade.

 Några passbitar börjar ta form.

Svetsen fick gå varm...

 och badabing badabom, när vinkelslipen hade talat så var fästena på plats. 
Påtaglig höjdskillnad eller...?

 Nu går tanken fri från både röv o pung så det känns bra. Enda nackdelen är att ryggstödet behöver lutas lite mer bakåt men det är lätt fixat. Såhär är det hela tiden. Jag ändrar nått och något annat måste fixas också :-)

Anledningen till att de inte är hålborrade längst ner är för att det ska dit en damask i skinn. Det kommer såklart att dröja men är helt oviktigt för funktionen.

När svetsröken har lagt sig och bara lukten av vinkelslipen hänger kvar så hällde jag upp en kopp kaffe, rotade fram en bit ost och satte mig ner en stund. Kunde ha gjort nya fästen istället för att bara höja de här, kunde även ha fått helt nya fästen utskurna från nått företag men ville skära ut de själv. Tycker att nått av det bästa verktyg som finns är en vinkelslip, eller för att citera The Grinder Preacher: This is my grinder, this is my gun.
Vissa stunder är bättre än andra :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar