lördag 19 april 2014

Well...

Blev en ren slappardag igår. Kikade mer på Pisa. Tornet igen, galet kul det ser ut när det lutar sådär. Lunchade, hittade till en botanisk trädgård för att finna lite lugn o ro. Skönt att spendera några timmar där. Gick en långpromenad utmed floden, tillbaka till hotellet o vilade innan det var dags för käk. Klev in på en liten restaurang som serverade sagolikt käk. Åt en tallrik musslor och några små vegetariska rätter som förrätt. Varmrätten blev ravioli med ost o spenat. Gott som tusan. Åt lite för mycket men men :-)
Trots mulet väder så styrdes kosan till Florens i morse. 70 spänn och en timme senare öppnade sig himlen fullständigt och tåget gled in på station. Hittade ett fik för en andra frukost innan Domen besöktes. Kön dit var så sjukt lång så jag var nöjd med att ha att den från utsidan. Ståtlig byggnad likt många andra i Florens men satan så många turister. Köer överallt, trängsel, bilar som tutar och regnet vräkte ner. Ruttnade fullständigt så några få timmar i Florens räckte. Tillbaka till hotellet i Pisa o bara slappa. Har några planer inför morgondagen men inget som är hugget i sten.

2 kommentarer:

  1. Har varit uppe i tornet två gånger även om det är länge sen! På den tiden fick vi klättra ända upp, kanske inte tillåtet idag, eller...??

    SvaraRadera
  2. Jepp, det får man fortfarande.
    J

    SvaraRadera