torsdag 17 juli 2014

Filmtips, evenemangstips och lite annat...

Trots en hektisk vecka så har jag tagit mig tid till att spräcka igenom ett par filmer. Är ett Depp-fan så Trancendence stod först i kön men, jag vete tusan vad jag ska tycka om den. Artificiell intelligense är temat men njae, fastnade inte ett dugg, nästan tråkig och lite förutsägbar men smaken är olika och skönt är väl det.
Nästa film jag såg var Need for speed. Barnsligt förtjust i bil/race-filmer så denna fastnade jag för. Klassisk historia med oskyldigt dömd osv men mycket sevärd. Kul att " våra " bilar var med, Koenigsegg Agera, alltså.
Filmerna kan ni läsa mer om här: http://www.imdb.com/title/tt2209764/?ref_=nv_sr_2   Och den andra här: http://www.imdb.com/title/tt2369135/?ref_=nv_sr_1

Apropå filmer.  Två av de största fyller år idag. James Cagney, må han vila i frid, och Donald Sutherland. Mina starkaste filmminnen av de är filmen Glödhett med James Cagney och Nålens öga med Donald S. Ruskigt bra filmer båda två. Se de för tusan....!!!
Eller läs här: http://www.imdb.com/title/tt0042041/?ref_=fn_al_tt_1
och om Nålens öga här: http://www.imdb.com/title/tt0082351/?ref_=fn_al_tt_1
Ett evenemangstips om man inte är sugen på film är att klippa iväg till Strängnäs nu på Lördag där Årets upplaga av Hotrod reunion går av stapeln. Mycket skönt folk och ännu skönare bilar brukar det vara så det är ett hett tips.
Mer då...? Jo, i morgon, eller idag beroende på när man läser det här men det är Fredagen den 18 det gäller då infaller Internationella Nelson Mandeladagen. Det är Mr Mandelas födelsedag och så här skriver Wikipedia om Dagen: http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Mandeladagen  Verkar som en bra ide eller...?
Enligt Temadagar.se så infaller Baddräktsfria dagen nu på Söndag och det kan väl vara skoj också :-)

2 kommentarer:

  1. Ska vi bada på söndag ♡♡

    SvaraRadera
  2. Ja,temadagar är inget som struntas i hursomhelst... ;-)
    J

    SvaraRadera