fredag 4 juli 2014

Så frääänt...

Om ni kikar noga på sidoplåten, den ribbade i aluminium på min motor jag visade bild på igår, så ser ni att texten ANSEN är upp & ner. Trodde det skulle finnas en exotisk förklaring till varför men den är faktiskt bara felgjuten. Bara o bara, ett Skilling Banco var "bara" feltryckt och det vet vi ju vad som hände med det... :-) Hur som helst, kåpan passar som klippt o skuren, firman Ansen är ett anrikt gammalt företag som finns kvar än i dag. Kolla här: http://www.ansenusa.com   Söker man på Ansen vintage equipment på Ebay så dyker det upp en hel del kul grejer.

Hur som helst, jag har ju blivit rätt intresserad av gammel-racing och som tur är finns ju internet och dess outtömliga tillgång på kul grejer. Vet ej om jag visat den här sidan men den tål att visas igen. Kolla in det här: http://winfield.50megs.com/Engines/Engines.htm
Rullar ni ner en bit så ser ni tex Frontenac's T-Fords rova med en sånn hylla för vattenpumpen o magneten som jag har. Kul grejer och cred för det ska han ha som jag köpte projektet av.

Grunnar en hel del på vad för kylare jag ska använda. En modern i aluminium är inte aktuellt och de som är gjorde för gamla rovor som min har nedre anslutningen på fel sida men borde gå att löda om... Jaja, den dagen, den sorgen/glädjen.

Btw, ett Fredagsmys-tips är den prisbelönta osten Sörmlands Ädel från Jurss mejeri i Flen. Så jäkla god. Kolla in deras sida här där ni även hittar återförsäljare: http://jurssmejeri.se  Och som ni vet, när det gäller godsaker så kan ni alltid lita på The fat guy ;-)

Dagens filmtips blir såklart Oliver Stones Född den fjärde Juli med Tom Cruise i huvudrollen. Filmen är från -89 och vill minnas att den var bra.
Kolla trailern här: http://www.imdb.com/title/tt0096969/?ref_=fn_al_tt_1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar