fredag 11 juli 2014

Idel äventyr...

Igår tog vi tåget upp till storstan. Nån olycka med nerslitna kontaktledningar gjorde så vi tog taxi från Södertälje in till centralen. Kändes sådär att sitta på ett tåg i några timmar inte var aktuellt eh?
Checkade in på vårt hotell och en lunchrestaurang snokades upp. Gott som tusan med en lätt sallad och bara sitta o glo på folk i det sköna vädret. Slank väl ner en o annan Kaffe latte men det hör ju till :-) Strax innan 18.30 drog vi oss mot Järntorget i gamla stan för att vara med på en spökvandring. En guidad promenad genom smala gränder och vingliga kullerstensgator, förbi gamla horhus, fängelsehålor och bödelsbostäder. Kul, spännande och jäkligt intressant. Rekommenderas starkt. Kolla in deras sida här : http://www.stockholmghostwalk.com

Strosade vidare för lite kvällsmat och det var Belgobaren på Bryggargatan som var målet. Magen kurrade och vi var sugna på musslor och satan vilka goda musslor vi åt. Gott med vitlöksbröd, frittar och majonnäs på klassiskt Belgiskt vis. Mmm frittar o majonnäs... En oslagbar kombination. Bodde ju i Holland som barn så det har jag ätit en hel del ;-)
Hur som helst, Belgobaren är känd även för sitt enorma ölsortiment. Dricker ju inte så ölen där kan jag inte uttala mig om men musslorna går jag i god för. Kolla in stället här : http://www.belgobaren.se

Äventyret fortsätter så rapport följer ;-)

Visst tusan, höll ju på att glömma det här. Polarn Hasse var på Radion igår. Missade ni det, som jag gjorde, så kan ni lyssna här : http://t.sr.se/1zryvBc   Kul som tusan och hans museum kommer vara väl värt ett besök. Galen samling stenkakor och personlighet, haha ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar