måndag 24 december 2012

Jul...

Varmt o skönt är det. Försökte mig på att surfa i förrgår men jäklar så svårt det var. Kul som tusan men gud sånt slit. Kämpade en timme med en väldigt tålmodig instruktör men kom aldrig upp på brädan ens. Ska prova igen själv i morrn så får vi se...
Tog en långpromenad efteråt och bara slappade. Nice. Naturligtvis var jag ju tvungen att jogga några kilometer i solnedgången innan middan men det var bara roligt.

Hyrde en scooter igår och brände ut i ödemarken. Det finns en gammal vulkan här men som numera används för saltutvinning. I en av bassängerna får man bada så den hoppade jag raskt i. Kan nämna att innan jag kom dit så körde jag ohyggligt fel rakt ut i The waistland, inget ställe för en scooter direkt men det gick fint, haha. Efter en timmes irrande så kom jag rätt i varje fall. Kul o bada när man flyter som en kork, nästan omöjligt att simma faktiskt men flyta gick fint.
När jag var klar så frågade jag vakterna om det var okej att klättra upp på kanten av vulkanen så det gjorde jag. Väl uppe knöt jag på mig löparskorna, drack några klunkar vatten och började jogga. Där jag klev upp var det 40 meter högt men efter halva vägen steg det till knappt 90, branta stup och smalt att springa på, hett som satan men jäklar vad kul det var. Tror det var bara 2-3 km men det kändes efteråt. Vakterna bara glodde. Galet kul.

Åkte till Palmeira efteråt och kikade men nästa mål hägrade nämligen Buracona. Ett ställe långt upp som har en del underjordiska grottor. Vägen dit var direkt olämplig för scooter men no guts, no glory så jag eldade på rakt ut i ingenmansland och efter trekvart var jag framme. Helt vild kustremsa, sagolikt kargt. Tog lite bilder ni ska få se sen. Det var bara jag där så snubben som hade restaurangen visade mig runt på klipporna. Helhäftigt ställe kan jag lova.
Snurrade runt lite inne i Espargos och Terra Boa innan det var dags för hemfärd. Skön dag med många intryck.

Well, Julafton idag. Mina tankar går till familjen, till nära o kära. Till de som har det sämre ställt, till de som inte har någon. Mina tankar går till de som längtar. Till vänner o bekanta, förlorade kärlekar och många andra.
God jul
J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar