söndag 19 januari 2014

Well now....

Ja, inte vet jag om jag hade sagt att jag inte skulle träna i Fredags men så blev det i varje fall. Dock inget galet pass, bara en sedvanlig timme på x-trainern och lite styrketräning. Har fortfarande träningsvärk sen passen tidigare i veckan med coachen. Galet men om en vecka är det Marrakech halvmara så det blir skoj om allt är i skick. Var ju tvungen att testa idag med en polare så vi sprang en runda på knappt 21 km på hyfsad tid. Det går tungt i snömodd med dubbar men då känns det lite som extraträning bara, haha.
Men nog om det. I går, Lördag så hämtade jag upp en polare och min son varpå färden ställdes mot storstan. Hade ärende till motorrenoverarn men även nått annat. Läste ett reportage i tidningen Kupé för några veckor sedan om en butik i Sthlm som specialiserat sig på köttbullar. Just det, Meatballs for the people. Lät skoj tyckte jag så igår var det dags. Väl framme så ville vi ha lunch men han sa att de inte hade servering förrns på Måndag... Men bövelen replikerade jag, vi har åkt 18 mil enkel väg enkom för detta, nästan. Jag förklarade att jag läst reportaget osv då han i butiken sa: men knalla ner tvåhundra meter till restaurang Nytorget 6, det är där köttbullarna görs. Hedersknyffeln ringde dessutom dit och bokade ett bord åt oss. Well, få minuters promenad så var vi strax där. Knökfullt men på nedervåningen dit vi blev anvisade var det tomt på folk, lugnt o skönt. Vi beställde in varsin portion med köttbullar, mos o gräddsås. Fick även in lite bröd, rårörda lingon och pressgurka och satan vilken goda köttbullar. Allt annat var gott också men köttbullarna var i världsklass. Pojken hade gärna sett mer på tallriken men han har ju ingen fet-gen som jag som måste hålla igen utan kan lassa i sig hur som helst men jag var passeligt mätt o belåten. Det var så gott var vi rörande överens om.
Kolla in butiken här : http://www.meatball.se och restaurangen här : http://www.nytorget6.com
Båda är väl värda ett besök. Kanske man kan uppleva aningen hög prissättning på restaurangen men de var såå goda. Alternativt köper man ju hem köttbullar och lite godsaker från butiken och fräser på hemma... Inte så tokigt heller tänker jag. Kom mig faktiskt inte för att göra det för jag var så hungrig men nästa gång så :-)
Stannade till hos käre bror och familjen på hemvägen för lite kaffe. Kostligt som tusan. Sent hem och iväg på kalas. En polare fyllde år och det var skoj. Hamnade i min verkstad halv tolv på natten för lite välbehövligt kvällsmeck men vid midnatt fick det vara nock. Drar på radion i lånebilen, tack St, och den här låten raspar igång så den får avsluta helgens inlägg :-) full volym ger ett bredare leende...
http://youtu.be/Eajk2uDWaP0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar